Met de keuze voor een koffiemachine van JURA kies je voor innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service - Als enige merk ter wereld spitst JURA zich volledig toe op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten.

Koffiemachines

Geniet ook thuis van de beste koffiekwaliteit zoals u die tot nu toe alleen uit Italiaanse koffiebars kende.

Professionele Koffiemachines

Op kantoor of in de horeca – het assortiment van JURA biedt voor elke koffiebehoefte de ideale oplossing.

Accessoires

JURA levert een uitgebreid assortiment moderne accessoires om nog meer van uw volautomaat te kunnen genieten.

Onderhoud

JURA zorgt dat het onderhoud van koffievolautomaten net zo eenvoudig is als de bereiding van de koffiespecialiteiten.


Over JURA

Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige huishoudelijke apparatuur. Als pionier op het gebied van volautomatische espresso- en koffiemachines brengt JURA al in 1986 een volautomaat voor huishoudelijk gebruik op de markt. Sindsdien is het traditioneel Zwitserse merk met recht een niet meer weg te denken "global player" geworden.

Dát is JURA

Perfecte espresso's

JURA heeft het bereidingsproces volledig geperfectioneerd. Het revolutionaire impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd door het hete water bij ristretto en espresso met regelmatige pulsen en in snelle intervallen door de koffiepoeder te persen. Puur of als basis voor fantasievolle koffiecreaties – de technologie van JURA leidt altijd naar de ultieme smaakbeleving.

Wereldwijde service

Volautomaten van JURA onderscheiden zich door de duurzaamheid en de lange levensduur. Zelfs na vele jaren gebruik kunnen de volautomaten eenvoudig onderhouden worden. Onderdelen worden milieuvriendelijk opgeknapt. Een wereldwijd vertakt netwerk van servicecentra en Hospitality Centers tekent hiervoor verantwoordelijk.

Eco-intelligentie

Een uitgesproken milieubewustzijn is voor JURA net zo belangrijk als het spaarzame gebruik van grondstoffen en energie. Daarom heeft JURA zich volledig toegelegd op volautomaten. Deze bereiden koffiespecialiteiten individueel toe, overtuigen met een voorbeeldige energie-efficiëntie en voorkomen onnodig verpakkingsafval.

De Key Technologies van JURA: vers bereid, zonder capsules

AromaG3-molen

De koffiebonen worden altijd vers gemalen – dit garandeert een maximum aan aroma. Via de maalgraad kan de gewenste fijnheid van de gemalen koffie worden ingesteld. Hierdoor wordt de doorlooptijd van het water beïnvloed. Hierbij geldt: hoe fijner de gemalen koffie, des te intenser de smaak.

De snijhoeken in de maalkegels van de AromaG3-molen zijn geperfectioneerd. De ingenieurs van JURA zijn er daarbij in geslaagd de efficiëntie aanzienlijk te vergroten. Hierdoor wordt het veelzijdige natuurlijke aroma optimaal geconserveerd en wordt de duur van het maalproces met de helft gereduceerd.

I.W.S.

Koffie bestaat voor 98% uit water. Zonder filtering van het water leidt kalkaanslag tot verkalking van uw apparaat. JURA biedt via het Intelligent Water System (I.W.S.®) met CLARIS Smart-filterpatroon een intelligente oplossing:

  • Het apparaat wordt beschermd tegen kalkafzettingen en heeft een langere levensduur.
  • Het apparaat hoeft niet ontkalkt te worden.
  • Een gelijkblijvende kwaliteit van water en koffie is gegarandeerd.
  • De revolutionaire technologie van het intelligente watersysteem herkent automatisch of een filter geplaatst is, en dat zonder enige noodzakelijke programmering.

I.P.B.A.S.© & P.E.P.©

Intelligent Pre-Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) is een voorwelsysteem waarmee koffie van iedere melange en branding een maximum aan aroma ontwikkelt. De zetgroep is hét centrale element van een koffie-volautomaat. De variabele zetgroep van JURA kan 5 tot 16 g gemalen koffie bevatten. De koffie kan zo naar de persoonlijke smaak worden ingesteld.

Het impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) zorgt ervoor dat het maximale aroma behouden blijft, zelfs bij zeer kleine koffiespecialiteiten zoals espresso of ristretto. Het water wordt in korte impulsen door de gemalen koffie geperst en optimaliseert de extractietijd.

Warme melk

Koffiespecialiteiten als cappuccino, latte macchiato en dergelijke worden bereid met melk of melkschuim. Met de cappuccinatori van JURA lukken ook deze koffiespecialiteiten eenvoudig en snel.

De innovatieve opschuimpijpjes van JURA zorgen dankzij de revolutionaire technologie voor microschuim voor melkschuim met fijne poriën met een lang aanhoudende consistentie, kunnen echter ook worden gebruikt om melk tot de gewenste temperatuur op te warmen.